Lucrul sub conducerea unui șef insuportabil poate însemna stres, ore suplimentare și atmosferă de lucru neplăcută. Nu este însă tot. Un studiu desfășurat pe șoareci de către cercetători de la Universitatea din Ohio a arătat că și sănătatea este influențată. Stresul provocat de lucrul îndelungat cu un șef tiran duce la schimbări la nivelul celulelor imunitare, care provoacă inflamații asociate cu numeroase probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiace și diabetul.

Cercetătorii au comparat sângele șoarecilor supuși stresului cu cel al unor persoane defavorizate. "Celulele din sângele acestor două grupuri prezintă aceleași caracteristici", a spus dr John Sheridan în Daily Mail. "Potrivit studiului nostru, lucrul cu un șef stresant are consecințe negative asupra sistemului imunitar", a adăugat el.

Creierul poate avea o influență nefastă asupra corpului. Cercetările demonstrează că stresul se asociază frecvent cu probleme de sănătate. Oamenii de știință încearcă acum să afle cum poate avea stresul consecințe atât de grave asupra stării de sănătate generale, încheie 7sur7.be.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și