Obiectul a fost ţinut ascuns peste zece ani, din cauza controverselor privind autenticitatea lui. Cu toate acestea, într-un final, el a fost scos la suprafaţă după ce oficialităţile israeliene nu au putut să demonstreze că este un fals.

Pe suprafaţa osuarului controversat se poate citi o inscripţie inedită "Iacob, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus", dovedind faptul că Mântuitorul avea fraţi. Cu toate acestea, datorită lipsei unor indicii concludente și polisemiei cuvântului "frate" din limbile semitice, există mai multe interpretări.

În timp ce anumiţi istorici cred că cei doi erau frați de sânge, copii ai Mariei și ai lui Iosif, există şi persoane care consideră că acesta îi era frate vitreg, fiind un copil de-al lui Iosif dintr-o căsătorie anterioară a acestuia.

Inedit este faptul că frații lui Iisus din Nazaret sunt enumerați şi în Noul Testament, în evangheliile sinoptice ale lui Marcu și Matei, cunoscându-se în prezent patru dintre ei, Iacob, Iosif, Iuda și Simon, potrivit NY Daily News.

Privind sicriul, acesta a fost cumpărat dintr-un târg de antichităţi în anul 1970 de Golan, dar timp de 25 de ani nu a fost luat în seamă, până la descoperirea inscripţiilor respective.

"Nu ştiam că Isus a avut un frate. Inscripţia este antică cu siguranţă. Am dovada în urma unui proces. Este timpul să avem o dezbatere publică şi să lăsăm publicul să decidă", a declarat colecţionarul, cu toate că oficialităţile israeliene nu sunt încă sigure de veridicitate.


Preluare: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și