Totul s-a petrecut după ce cei trei au intrat în Ucraina, trecând prin PTF Sighetu Marmației - Solovyno, la orele 18:30. La cca 200 de metri de punctul de frontieră, doi indivizi înarmați și îmbrăcați în haine de culoare neagră au sărit în fața acestora și le-au cerut în limba română să le dea tot ce au: telefoane, bani, bagaje etc.

Sighet 247 a luat legătura cu sigheteanul care i-a însoțit pe cei doi turiști americani și acesta a acceptat să ne povestească întreaga pățanie, cu rugămintea de a nu-i face publice datele sale.

„Imediat după ce am trecut în Ucraina am fost abordați de doi indivizi îmbrăcați în negru care în limba română ne-au somat să le dăm tot ce avem de valoare. Unul dintre cei doi, care mirosea a alcool, a armat un pistol și mi l-a pus la cap pentru a arăta că nu glumește. Prin forță ne-au deposedat de o geantă în care aveam telefonul, pașaportul și o mică sumă de bani. Am strigat la ei că vor avea probleme foarte mari că mi-au luat pașaportul, moment în care mi-au aruncat înapoi pașaportul. Pentru că am început să strig după ajutor, aceștia au fugit doar cu geanta mea”, a declarat sigheteanul pentru redacția ziarului nostru.

Turiștii americani s-au panicat foarte mult și s-au pregătit să scoată din bagaje banii, telefoanele și ce mai aveau de valoare, însă indivizii s-au făcut nevăzuți doar cu geanta sigheteanului, fiind speriați de strigătele acestuia după ajutor. La fața locului a fost chemată poliția, care a împânzit întreaga zonă în căutarea celor doi tâlhari.

Polițiștii ucrainieni au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, putând astfel să îi identifice pe făptași. La scurt timp după aceasta, unul dintre făptași a fost identificat la terasa barului „Maramureș”, în timp ce consuma alcool. Făptașul și-a schimbat între timp hainele, fiind îmbrăcat într-o pereche de blugi albaștri și un tricou alb. Acesta este cetățean ucrainean de etnie română și este din Solotvyno.

Polițiștii ucrainieni l-au arestat pe făptaș, continuând căutarea celui de al doilea. Toate bunurile furate au fost recuperate și restituite victimei.

„Am rămas plăcut surprins de rapiditatea cu care au acționat polițiștii (ucrainieni - n.r.) în identificarea și prinderea făptașilor. Polițiștii s-au purtat foarte profesionist în relația cu noi (sigheteanul și cei doi turiști americani - n.r.). Și acum sunt încă în stare de șoc după cele petrecute și abia acum realizez pericolul prin care am trecut. Aceasta a fost ultima dată când am mai mers în Ucraina”, a mai declarat sighetenul pentru Sighet 247.

ACTUALIZARE Punct de vedere al Consulatului României din Solotvyno:

Referitor la solicitarea dumneavoastră privind incidentul din 13 iulie a.c., din localitatea Solotvino, Ucraina, în care au fost implicați un cetățean român și doi cetățeni americani, vă comunicăm următoarele:

Cetățeanul român agresat, NU a solicitat asistența consulară și nici un alt sprijin Consulatului României la Solotvino.

Se confirmă informațiile potrivit cărora, poliția ucraineană a intervenit în urma incidentului și a reținut unul dintre agresori.

Potrivit poliției locale, în urma discuțiilor purtate cu ofițerii de caz ucraineni, cetățeanul român nu a dorit să formuleze plângere împotriva agresorilor.

În cazul apariției unor elemente de noutate, vom reveni.

Comunicatul este semnat de Florin Pârvu, șeful oficiului consular.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și