În jurul orei 17:30, șoferul aflat la volanul autobuzului a claxonat un taximetru care se afla staționat în stația de autobuz din cartierul Cuza Vodă din municipiu, pentru a putea intra în stație. Șoferul taxiu-ului, aparținând firmei Daho Trans, l-a înjurat pe șofer. În urma unor replici între cei doi șoferi, au apărut imediat trei cetățeni de etnie rromă care l-au tras afară pe șofer din autobuz și au început să îl bată cu sălbăticie, lovindu-l cu pumnii și în cap cu o sticlă și, ulterior, tăindu-l cu sticla spartă la mână.

În urma bătăii aplicate, șoferul a rămas în stare de inconștiență, fiind transportat cu salvarea la Spitalul municipal Sighet și apoi la Spitalul Județean Maramureș, aflându-se în stare foarte gravă. Din primele informații, se pare că șoferul s-a ales cu fractură la mandibulă, fractură la mână și alte multiple leziuni la cap și pe corp, precum și alte traume. Conform unor surse, se pare că șoferul autobuzului MaraNord urmează a fi transportat la un spital din Cluj Napoca pentru a scăpa cu viață.

La fața locului a sosit un echipaj de Poliție care a demarat o anchetă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș a declarat pentru Sighet 247 că în cauză s-a demarat o anchetă pentru stabilirea stării de fapt și a cauzelor care au generat incidentul, urmând a fi identificate toate persoanele implicate, iar la finalul anchetei urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Cartierul Cuza Vodă din Sighet este cunoscut ca fiind cu probleme, seara nefiind o zonă sigură, mai mulți cetățeni fiind agresați de către diverși indivizi dubioși, certați cu legea. Din păcate, autoritățile nu au făcut nimic în ultimii ani pentru a remedia problemele existente.

ACTUALIZARE --- Declarația directorului MaraNord, ing. Grigore Șteț:

Grigore Şteţ, directorul MaraNord, a declarat, pentru AxaNews.ro, că şoferul conducea pe ruta Şugău – Independenţei. În momentul în care a vrut să intre într-o staţie, o maşină de taxi i-a blocat intrarea. Conducătorul auto l-a claxonat, iar apoi a urmat un schimb de înjurături.

Ca urmare, la finalul cursei, şoferul autobuzului a fost aşteptat de un grup de trei cetăţeni de etnie romă. Unul dintre ei l-a lovit pe şofer cu o sticlă în cap. Au urmat mai multe lovituri, astfel că bărbatul s-a ales inclusiv cu o fractură de mandibulă.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Baia Mare. Va urma să se stabilească dacă este necesar sau nu transferul la o clinică de specialitate din Cluj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și