eabilitarea Unitatii Primire Urgenta a Spitalului Judetean este unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul sanitar din ultimii ani. Inceput inca din perioada cand medicul Calin Pop conducea unitatea spitaliceasca, noul corp a fost inaugurat in prezenta secretarului de stat Raed Arafat, care a tinut sa arate ca aceste lucrari erau primordiale, avand in vedere starea in care se prezenta UPU in anii trecuti.

„Stiu bine cum a fost Unitatea de Primire Urgente de la Baia Mare pana acum, pot sa spun ca e un salt in timp imens la ce e acum inauntru. Pentru pacienti, schimbarea va fi imensa in doua aspecte: unu, e mult mai civilizat si stii ca intri intr-un serviciu civilizat cand ai o problema, si doi, este mult mai sigur. Aici, cu siguranta vorbim ca pacientii vor fi mai sigur tratati, vor fi mai sigur supravegheati“, a aratat Raed Arafat.

Prezent la inaugurarea din aceasta dimineata, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a aratat ca, pe langa cei care s-au implicat activ in realizarea acestui proiect, laude ar trebui adresate si medicilor care si-au facut impecabil treaba de-a lungul anilor.

„Astazi, unii se bucura de aparatura de conditii, dar trebuie sa ne gandim, cred eu, si la oameni. Sa ne gandim la specialisti, sa ne gandim la medici si la asistenti, la cei fara de care nu se poate face actul medical. Astazi, ei pot sa-si faca cu adevarat meseria pentru a aduce sanatate comunitatii noastre baimarene si maramuresene. In primul rand, ei trebuie felicitati, pentru modul exemplar in care s-au comportat inainte, fara aceste conditii“, a spus edilul.

Reabilitarea UPU a spitalului judetean este doar un prim pas dintr-un mare proiect de modernizare a intregului spital. Presedintele CJ, Zamfir Ciceu, a spus ca pana la anul, intreaga unitate medicala va fi refacuta. „Este bine ca acest obiectiv sa devina pentru noi un reper si, sa dea Dumnezeu, ca anul viitor pe vremea aceasta sa reusim sa inauguram intreg spitalul, care sa fie reabilitat cel putin in aceleasi conditii in care este astazi UPU. Este un obiectiv de care tot judetul a avut nevoie si avem nevoie ca intreg spitalul sa fie pana la urma reabilitat asa cum ne dorim cu totii“, a precizat Zamfir Ciceu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și