Măsura a fost adoptată de către Parlamentul European tocmai pentru a reduce deșeurile electronice, ceea ce înseamnă aproximativ 10.000 de tone pe an, după cum a precizat europarlamentarul român din partea USR PLUS, Alina Mituța, potrivit G4media.ro.

Un model unic de încărcător, disponibil pentru toate tabletele și telefoanele din UE

Comisia Europeană a anunțat, la finalul lunii septembrie din 2021 că dorește să dorește să forțeze producătorii de smartphone-uri și alți producător de echipamente electronice să monteze un port comun de încărcare USB – C pentru dispozitivele lor.

ropunerea ar putea avea un impact masiv asupra Apple, care are în prezent propriul său conector de tipul Lightning.

„Are cineva un încărcător de Iphone/Samsung/Sony..?” Întrebarea asta va fi istorie. Parlamentul European a votat astăzi ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească UN SINGUR tip de încărcător USB-C.

Asta ne va scuti de bătăile de cap și va elimina aproximativ 10.000 de tone de deșeuri electronice pe an. Ce urmează? După ce comisia IMCO din Parlamentul European a adoptat această măsură, ca modificare la directiva privind echipamentele radio, urmează să aprobăm și în plen textul, ca mai apoi să fie negociat cu Consiliul și să ajungă la o formă finală a legislației”, a scris europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și