Spaniolul Iker Ruiz aka Don Fat, are creaţii ce au decorat sute de colecţionari de tatuaje din multe ţări, în ultimii cinci ani, pe care i-a petrecut călătorind în jurul lumii, de la o convenţie de tatuaje la alta. Don Fat este exponentul unui stil artistic unic, stil care îmbină elemente şi tehnici folosite în pictură pentru a reda aceleaşi efecte pe pielea umană. Lucrările sale au fost premiate la cele mai reprezentative convenţii din lume, au fost mediatizate de presa de specialitate şi au devenit un model de urmat pentru mulţi artişti tatuatori. La convenţia de tatuaje din acest an el va susţine un seminar prin care va dezvălui celor interesaţi o parte din secretele tehnicii de tatuat pe care o foloseşte. Iker Ruiz aka Don Fat va susţine la Sibiu seminarul "Less is more" în care va prezenta metode de realizare a unor efecte de tridimensionalitate, tehnici de culoare pe pielea umană, prin folosirea unor elemente simple împrumutate din pictura clasică sau grafică. Accesul la seminar este gratuit (inclus în biletul de intrare de 10 lei pe zi sau 20 lei pe weekend).

Cel de-al doilea seminar la Transilvania Tattoo Expo va fi susţinut de Ovidiu Popârţan, organizatorul convenţiei de la Sibiu. Seminarul se numeste "Smart Skin" şi se adresează tuturor celor care fie îşi doresc un tatuaj, fie sunt doar curioşi cum se realizează sau dimpotrivă, vor să înveţe această meserie. La acest seminar, care se va desfăşura sub forma unei discuţii deschise, Ovidiu va prezenta explicit şi exemplificat modalităţile de a realiza un tatuaj (atât cele profesionale, cât şi cele mai frecvente greşeli). De asemenea, artistul sibian va vorbi despre amatorii de tatuaje, despre riscurile acestei meserii.

Iubitorii de tatuaje vor beneficia în acest an, la convenţia din Sibiu, de o serie de proiecţii de filme documentare, produse de unii dintre cei mai faimoşi artişti tatuatori din lume - Mike DeVries , Joshua Cartlon, Brandon Bond etc. Cele mai bune fotografii realizate la Sibiu Bike Show vor fi prezentate într-o expoziţie ce va fi vernisată la Casa de Cultură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și