A fost cod portocaliu şi prăpăd în aproape 30 de localităţi din Maramureș. Furtuna a lovit cu puterea unui uragan şi a fost chiar fatală pentru un bărbat, aflat în zona montană a Ocnei Șugatag în timp ce natura se dezlănţuia. Omul care era la pășunat, n-a avut timp să realizeze pericolul ce îl aştepta şi a fost lovit de fulger, iar medicii nu au mai putut face nimic ca să îl salveze. Vijelia puternică a luat pe sus acoperișuri şi a blocat drumuri, iar un alt bărbat, din Sighetu Marmaţiei, a fost rănit după ce a fost lovit în cap de o prelată luată de vânt. A fost transportat la spital cu răni la cap.

Adriana Șanta, ISU Maramureș: S-au semnalat 14 situaţii de copaci căzuţi şi şase acoperişuri au fost luate de vânt, majoritatea pe raza Municipiului Sighetu Marmaţiei.

Vremea extremă a făcut prăpăd în Maramureş. O pădure de brazi, pusă la pământ de vijelie la Văleni

În Văleni, în zona de munte, o pădure întreagă de brazi falnici a fost efectiv rasă de pe suprafață pământului. "Încă o dată ne arată Dumnezeu, sfântul, că... cu natura nu te pui şi cu vremea! Uitaţi-vă ce s-a ales de pădurea noastră de brad. În câteva momente, Doamne fereşte...", spune o localnică.

Codul portocaliu de vreme severă i-a luat prin surprindere şi pe un bărbat de 50 de ani şi mama acestuia, de 74 de ani, aflaţi în munţi, într-o zonă greu accesibilă a localităţii Cavnic. Aceştia au rămas blocaţi în pădure, din cauza viituri, acumulată, în câteva momente, de ploile abundente. Cei doi au primit ajutor din partea salvamonţilor, care s-au deplasat imediat la faţa locului şi i-au coborât de acolo în siguranţă. Fenomenele meteo extreme au fost surprise de camerele de supraveghere din mai multe gospodării maramureşene. Urmările furtunii au fost semnificative, astfel că peste 7.000 de locuitori, din 20 de localităţi, au rămas fără curent electric.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și