Ieri, 1 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, jud. Maramureş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 16.00, un echipaj al poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, pentru control, pe DN 18 a unui autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România.
Conducătorul auto a ignorat semnalele lucrătorilor noștri și a accelerat, iar după aproximativ 500 de metri a pierdut controlul direcției de mers, a intrat pe contrasens, a acroșat un autovehicul, după care a lovit o altă mașină aflată în trafic.

Imediat, a fost reținut șoferul autoturismului Audi A6, iar, întrucât celalalt conducător auto din mașina lovită în trafic acuza dureri acute, polițiștii de frontieră au soliciatat ajutor medical de specialitate prin numărul de urgență 112, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal din Sighetu Marmației.
La fața locului, s-au prezentat și lucrători din cadrul Biroului Rutier de Poliției al Municipiului Sighetu Marmației care efectuează verificări cu privire la nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice și, în funcție de starea de sănătate a părții vătămate, urmează să fi luate măsurile legale se se impun.

Conform procedurilor, polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii șoferului din autoturismul Audi A6, P. Ciprian, de 27 de ani, din municipul Sighetu Marmației, împreună cu mașina pe care o conducea, la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma unui control amănunțit efectuat asupra autoturismului în cauză, lucrătorii noștii au descoperit pe bancheta din spate și în portbagaj, 8 colete cu țigări de proveniență ucraineană care conțin 5.500 pachete țigări, în valoare de 48.600 lei.
Barbatul a declarat că țigările îi aparțin și intenționa să le transporte în municipiul Baia Mare în vederea comercializării.

Drept urmare, sigheteanului i s-au întocmit actele premergătoarea începerii urmăriri penenale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de contrabandă, conform Legii 86/2006, privind Codul Vamal al României, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor, în valoare de 35.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și