Inca de cand a inceput acest proces, Darius Perhaita si-a dorit sa asiste la dezbateri. Nu a putut, deoarece s-a aflat tintuit pe patul de spital pana in acest an, cand a reusit sa se intoarca acasa. Astazi, 9 mai, a ajuns pentru prima data de la inceputul procesului in sala de judecata. Extrem de lucid si de constient ca magistratii au o sarcina foarte dificila, politistul a spus ca spera ca procesul se va termina totusi intr-un timp cat mai scurt.

„Un termen de 2-3 ani ar fi rezonabil pentru a se finaliza procesul, cu toate caile de atac”, a spus Darius Perhaita.

Ideea de a participa la infatisarea de astazi i-a apartinut lui Darius. “Darius chiar si-a dorit sa vina. Si-a dorit sa vina si la alte termene, dar era in spital, si acum si-a dorit din suflet sa vina”, a declarat Anca Perhaita, sotia lui Darius.

Patru dintre persoanele puse sub acuzare si-au recunoscut astazi vinovatia si urmeaza sa fie judecate prin procedura simplificata. Ele isi vor afla pedepsele in 23 mai, insa, tinand cont ca cei patru sunt acuzati de savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv de instigare la aceasta infractiune, si nu sunt recidivisti, ar putea sa primeasca inchisoare cu suspendare sau doar amenda. Potrivit codului penal, savarsirea acestei infractiuni se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

“Acestia au recunoscut faptele, asa cum au fost prezentate in actul de sesizare a instantei. La termenul urmator, instanta va audia restul inculpatilor care nu au ales sa se prevaleze de aceste dispozitii din codul de procedura penala”, a declarat Flaviu Avram, unul dintre avocatii din acest dosar.

Instanta a respins la acest termen de judecata cererea de restituire a cauzei la procuror pentru refacerea urmaririi penale. Urmatorul termen de judecata, la care se va citi rechizitoriul si se va trece la audierea inculpatilor, a fost stabilit pentru 6 iunie.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și