Parlamentarul a adăugat că în perioada următoare va vizita mai multe filiale, între care cele de la Bistrița Năsăud și Maramureș, urmând să anunțe săptămâna viitoare ce decizie a luat.

„Acum sunt într-un proces de analiză dacă voi candida și voi finaliza această analiză abia după ce voi discuta cu colegii mei din țară, să văd dacă am acest suport. Zilele viitoare voi merge și la Bistrița Năsăud și Maramureș pentru a avea astfel de consultări. Dacă îmi asum această decizie este o responsabilitate foarte mare și o pot duce doar cu suportul celor peste 400.000 de membri ai UNPR”, a declarat deputatul Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu s-a aflat la Piatra Neamț în calitate de coordonator al campaniei electorale a UNPR și a discutat cu liderii filialei în vederea pregătirii alegerilor locale.

Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a demisionat din funcție pe 3 martie.

În scrisoarea adresată progresiștilor, el susține că opțiunea sa pentru viitorul președinte UNPR este Valeriu Steriu.

„Știu că, pentru orice partid, demisia președintelui nu este un moment ușor. Dar mai știu că UNPR are resurse interne de cea mai bună calitate. Astăzi, UNPR are peste 60 de parlamentari și este al treilea partid parlamentar din România. Are proceduri democratice pentru alegerea conducerii și are lideri care pot oricând să țină partidul pe drumul corect. Interimatul funcției va fi asigurat de Neculai Onțanu, unul din oamenii de bază ai UNPR și un foarte bun cunoscător al organizațiilor din țară. Pentru viitorul președinte al partidului opțiunea mea este Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele și un lider cu potențial deosebit. Sigur, decizia va aparține forurilor statutare ale UNPR, însă cred că îmi revin atât dreptul cât și obligația de a spune echipei pe care am condus-o care este recomandarea mea pentru funcția pe care o părăsesc astăzi”, precizează Gabriel Oprea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și