„Am depus în Parlament două iniţiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice.

Băuturile energizante, un real pericol pentru sănătatea copiilor

Energizantele conţin substanţe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central şi reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor”, a scris Alfred Simonis, marţi, pe Facebook.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a menționat că proiectul de lege care se referă la ţigările electronice a apărut în urma mai multor discuţii pe care le-a purtat în special cu reprezentanţi ai sistemului de învăţământ care s-au plâns de un adevărat fenomen ce se petrece chiar în şcoli.

„Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare”, a mai adăugat deputatul PSD.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și