Franța: Pacienți infectați cu varianta de coronavirus din Bretania au avut rezultate negative la testele RT-PCR

Cel care a atras atenția asupra acestei situații este un biolog de la spitalul din Lannion, un oraș din apropierea Canalului Mânecii, care a studiat zeci de decese înregistrate recent la pacienți cu COVID-19. În cazul a șapte victime, care au prezentat simptome specifice infecției cu coronavirus, testele PCR au avut rezultate negative. Ulterior, testarea probelor de sânge și a celor de secreții din tractul respirator au scos la iveală faptul că persoanele în cauză erau infectate cu SARS-CoV-2. Este vorba despre persoane în vârstă care prezentau și alte comobidități, a precizat Stephane Mulliez, directorul Serviciului de sănătate publică din regiune.

Probele au fost trimise la Institutul Pasteur pentru secvențierea genetică, ocazie cu care s-a constatat că este vorba despre o variantă nouă a coronavirusului. În aceste condiții, eforturile de testare și urmărire a noii variante au fost intensificate pentru a se stabili dacă aceasta s-a răspândit în alte regiuni ale Franței.

”Analizele inițiale (...) nu sugerează creșterea pericolului sau a contagiozității în comparație cu virusul original”, au transmis reprezentanții Agenției regionale de sănătate din Franța.

În același timp, specialiștii analizează în ce măsură varianta descoperită în Bretania este rezistentă la vaccinurile anti-COVID-19 sau dacă persoanele care au trecut deja prin boală se pot infecta din nou cu această tulpină.

Mutația din Bretania a fost confirmată prin secvențiere la opt pacienți dintr-un grup de 79 de la spitalul din Lannion.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și