„Poziția Patriarhiei Române a fost constant una echilibrată de realism și una adecvată la realitate, respectând echilibrul între cele văzute șic ele nevăzute. Niciodată un creștin autentic nu se hazardează să creeze un dezechilibru prin discursul său între cele două planuri”, a spus Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a susţinut că „a vorbi critic și nepregătit despre subiecte dintr-o sferă care nu îți aparține nu cred că este ceva onorabil. Patriarhia Română a sfătuit permanent pe toți ierarhii ei să nu se anteprenunțe și să nu se pronunțe în domenii care depășesc pregătirea profesională, teologică”.

Aceste persoane, izolate, dar care fac audiență pentru faptul că au un mesaj strident, sunt persoane care fac parte dintr-o administrație locală bisericească. Aceste cazuri trebuie sancționate pentru că nu există rațiune pentru care un cleric s-ar putea imixa într-o problemă medicală, socială și trebuie tranșată cu un instrumentar propriu și nu teologic.

Declaraţiile lui Bănescu vin în contextul în care ÎPS Teodosie a afirmat, joi, că „nu există nişte prospecte precise, nu există o asumare a celor care pun acest vaccin. Vaccinurile clasice pe care noi le-am făcut erau asumate, acesta este experimental, nu este asumat, a produs atâtea neajunsuri”, potrivit News.ro.

Afirmația că ”vaccinul nu e asumat” a lui ÎPS Teodosie e contrazisă de dovezile științifice. Deciziile medicale care afectează viața dumneavoastră ar trebui discutate cu medicul.

Vineri, 10 decembrie, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat că nu vede ca aceste persoane care fac astfel de afirmaţii să fie responsabilizate într-un fel sau altul, arată News.ro. „În primul rând, nu sunt vaccinuri experimentale. Sunt vaccinuri autorizate ca orice alt medicament”, a explicat Gheorghiţă.

“Nu poţi să vii să spui public, mai ales persoană care este extrem de cunoscută în spaţiul public, care reprezintă un corp profesional important, de care oamenii ţin cont, că aceste vaccinuri au prospecte îndoielnice. Sunt prospecte ca la orice alt medicament. Cred că trebuie să încetăm cu astfel de declaraţii pentru că suntem responsabili moral de moartea oamenilor. Din păcate, eu nu văd ca aceste persoane să fie responsabilizate într-un fel sau altul. Au toate libertatea să declare orice, când vor informaţii neadevărate”, a mai transmis Valeriu Gheorghiţă.


Preluare: libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și