Directorul Vasile Mih a prezentat simptome specifice infectării cu COVID-19 în urmă cu mai bine de 10 zile, prezentându-se la Spitalul municipal Sighetu Marmației. Acesta acuza stări febrile, primind un tratament sumar și fiind trimis în izolare la domiciliu. După câteva zile, pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, acesta s-a deplasat din nou la Spitalul mun. Sighet, unde i s-au recoltat probe. Între timp, a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

În data de 16 octombrie 2020, rezultatul testului pentru COVID-19 a fost pozitiv. Din păcate, starea sa de sănătate s-a înrăutățit continuu după această dată, agravându-se în ultimele două zile. Din păcate, în dimineața zilei de 20 octombrie 2020, Vasile Mih a pierdut bătălia cu boala, decedând. Acesta nu suferea de boli cronice și nu avea probleme de sănătate, anterior infectări cu COVID-19. Acesta a fost un om echilibrat, nu era fumător și în trecut a practicat sport de performanță.

Conducerea unității de învățământ, împreună cu ISJ și DSP Maramureș în jurul orei 8:30 au luat decizia ca elevii să plece acasă, iar cursurile să se desfășoare online până la noi ordine. Directorul Vasile Mih nu a fost prezent fizic în unitatea de învățământ de aproximativ două săptămâni, iar alte cadre didactice nu au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.

***

Vasile Mih a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Acesta a obținut ulterior și titlul de doctor în fizică.

A fost profesor de fizică începând cu anul 1993, ocupând postul de director al Grupului Școlar pentru Industrie mică și Servicii (ulterior devenit Liceul Tehnologic „Marmația”) între anii 2005-2010 și 2012-2014. În cursul anului 2017 a ocupat prin concurs postul de director al Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației, funcție pe care a deținut-o până în prezent.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și