Copila a avut piciorul strivit iar doctorii s-au temut, inițial, că va rămâne infirmă și că vor fi nevoiți să decidă amputarea.

În cele din urmă, însă, au încercat imposibilul și marți au putut da familiei cel mai bun răspuns: că fetița va merge din nou și va duce o viață normală.

Fetița de 9 ani a fost victima unui accident rutier în Borşa, la începutul lunii septembrie. Scena a fost surprinsă de o cameră de bord a unui alt conducător auto.

Copila era pe bicicletă când a fost izbită de un camion, care ieșea dintr-o curte. Ajunsă sub roți, fetița s-a ales cu un picior zdrobit.

A fost dusă la Spitalul Clinic de Urgență Târgu Mureș iar medicii au operat-o imediat.

Mariana Negoiță, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș: ”Echipa complexă din cadrul SCJU Târgu Mureș au reușit salvarea piciorului fetiței, în acest moment fiind îndrumată spre recuperare”.

Din cauza leziunilor grave, una dintre variantele radicale era amputarea piciorului.

Însă chirurgii au dus o luptă contracronometru, iar după 7 ore de intervenție au reușit să reconstruiască piciorul copilei și să o salveze de infirmitate.

Dr. Dorin Dorobanțu, coordonator: ”A fost o decizie dificilă vizavi de ce vom face având de vedere termenul destul de mare de la accidentare, de peste 24 de ore. Era dificil să păstrăm piciorul sau dacă în scopul de a fi foarte siguri de supraviețuirea fetiței suntem obligați la o amputare, am reușit, evoluția ulterioară a fost dificilă, dar s-a încheiat cu succes”.

Fetița va avea însă nevoie de o lungă perioadă de recuperare, precum și de consiliere psihologică pentru a depăși trauma suferită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și