Oficialii Uniunii Europene au purtat discuţii la Viena cu reprezentanţi ai Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol, pe fondul solicitărilor grupului de a creşte producţia şi pe măsură ce UE ia în considerare potenţiale sancţiuni pentru petrolul rusesc.

”Am putea observa pierderea a peste 7 milioane de barili pe zi (bpd) din exporturile ruseşti de petrol şi alte lichide asociate, ca urmare a sancţiunilor actuale şi viitoare sau a altor acţiuni voluntare”, a declarat secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo, conform unei copii a discursul său văzut de Reuters.

”Având în vedere perspectivele actuale ale cererii, ar fi aproape imposibil să se înlocuiască o pierdere în volume de această magnitudine”.

Uniunea Europeană şi-a reiterat apelul în cadrul reuniunii pentru ţările producătoare de petrol să analizeze dacă pot creşte livrările pentru a ajuta la reducerea preţurilor la petrol, a declarat un oficial al Comisiei Europene pentru Reuters.

Reprezentanţii UE au subliniat, de asemenea, că OPEC are responsabilitatea de a asigura echilibrul pieţelor petrolului, a spus oficialul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și