Iniţiatorii proiectului de lege acuză băncile că au împovărat populaţia cu credite nocive. Şi îşi motivează iniţiativa spunând că aceste oferte de credite au fost retrase de pe piaţă, iar cursul a scumpit foarte mult ratele.

"Comoditatea şi dorinţa de câştig a determinat băncile să acorde credite pe termen lung şi să transfere riscul 100% pe spatele clientului şi nu au acţionat să elimine din propria iniţiativă comisionul de risc din contract şi să restituie clienţilor banii aferenţi plus dobânda", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Iniţiatorii mai explică într-o notă mai dramatica necesitatea unei astfel de măsuri, avertizând că aceste credite extermină oameni: "Câţi oameni trebuie să mai moară din cauza acestor credite înşelătoare? Până când mai poate fi prelungită această situaţie care extermină oameni, destine şi viitorul copiilor lor?"

Proiectul de lege se află pe ordinea de zi a Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, şi urmează să fie dezbătut după minivacanţa parlamentară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și