În data de 27 august a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus – judeţul Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat trei persoane care transportau, de la frontiera de stat spre localitatea Vicovu de Sus, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.740 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 67.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe colete care conțineau 3.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 46.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și