"A apărut o chestie că nu s-a votat, că nu am aplicat... Se votează, luni sau marţi se votează. Aici a fost o mică confuzie între propunerea făcută de Forumul Constituţional, (...) care spunea că fiecare parlamentar care îşi schimbă partidul e supus unei proceduri (...), un fel de rechemare de către cei din colegiul în care l-au votat. Problema era următoarea, dacă nu avem alegeri în colegiu, cine îl revocă? Aşa încât luni, marţi, când se reia acest articol, domnul Chiuariu a spus foarte clar că se rediscută, votăm formula aceea în care cel care îşi dă demisia din partid îşi pierde automat mandatul. Este însă o formulă care nu va acoperi toate cazurile", a declarat premierul.

El a explicat că articolul nu va acoperi toate situaţiile de traseism, dând ca exemplu cazurile unor primari, care au refuzat să-şi dea demisia din partid şi au cerut să fie daţi afară, pentru că astfel nu-şi mai pierdeau mandatul.

"Votăm această formulă în care cel care îşi schimbă partidul (...) îşi pierde mandatul. Asta o votăm în mod sigur. (...) Vom vota şi acoperim partea cu demisia. (...) Dar nu vom acoperi situaţia cu cei care votează împotrivă. Dar tot e bine, e o jumătate de pas, nu e un pas întreg", a spus Victor Ponta.

Principalul avantaj al introducerii acestui articol va fi, în opinia premierului, faptul că nu vor mai putea constitui grupuri parlamentare partidele care nu au participat la alegeri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și