”Astăzi, 3 mai, este Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Executivul condus de Victor Ponta rămâne un garant al dreptului la libera exprimare, în virtutea valorilor democratice pe care România le apară, şi susţine continuarea eforturilor de transparentizare a actului guvernării”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

În fiecare an, pe data de 3 mai, este marcată în întreaga lume Ziua mondială a libertăţii presei.

Tema propusă pentru 2013 este ”Siguranţa de a vorbi: asigurarea libertăţii de exprimare în toate formele de mass-media”.

În acest an se sărbătoresc, de asemenea, 20 de ani de la proclamarea Zilei mondiale a libertăţii presei de către Adunarea Generală a ONU, în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de a XXVI-a sesiunii a Conferinţei Generale a UNESCO în 1991.

ONU a declarat data de 3 mai Ziua mondială a libertăţii presei pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului: ”Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat”.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și