În perioada 24 la 25 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

*Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Bistra, jud. Maramureș, un autoturism, marca Mercedes, condus de Dănuț M., de 38 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au observat pe bancheta din spate și în portbagaj mai multe colete ce conțineau țigări, fapt pentru care mașina și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, au fost descoperite 10 baxuri ce conțineau cantitatea de 4.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care bărbatul nu deținea niciun document de proveniență.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar țigările, în valoare de peste 44.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot pe timpul cercetărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere eliberat de autoritățile românești fapt pentru care acesta mai este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Tot în cadrul acțiunilor, lucrătorii din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, au observat în data de 24.10.2014, în jurul orei 23.00, pe raza localității Bistra, mai multe persoane care se îndreptau spre interiorul țării transportând colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au procedat la interceptarea persoanelor în cauză iar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.
Totodată, s-au dispus măsuri specifice de supraveghere a zonei iar în cel mai scurt timp au fost anunțate, despre caz, și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.
La scurt timp au fost identificate și reținute patru persoane implicate în activitatea infracțională, acestea se ascundeau într-un imobil din apropiere.
La cercetarea terenului au fost descoperite 14 colete voluminoase care conțineau cantitatea de 6.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 61.700 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar in continuare se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale iar la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

*Ieri dimineață, în jurul orei 6.00, lucrătorii din cadrul aceluiași sector au oprit pentru control, pe raza localităţii Petrova, jud. Maramureș, un alt autoturism, marca Volkswagen, condus de Marian C., de 35 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma controlului sumar efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au observat în locașuri special amenajate în praguri și în portiere mai multe pachete cu țigări.

Astfel, autoturismul și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunțit.
Cu această ocazie, au fost descoperite în ușile și pragurile mașinii cantitatea de 880 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 7.800 lei

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* La nivelul ITPF Sighetu Marmației au mai fost descoperite și ridicate în vederea confiscării cantitatea de 4.420 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 44.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în prezent se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și