Avionul care s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan, în Rusia, a fost exploatat timp de 23 de ani, de către şapte companii în total, inclusiv de către compania românească Blue Air, şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia în 2001, potrivit presei şi unui site.

Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan a decedat în accidentul aerian produs duminică pe aeroportul din oraşul rus Kazan, anunţă vicepremierul Tatarstanului Iuri Kamaltînov, citat de pagina online a RIA Novosti.

Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani, unul dintre fiii preşedintelui Rustam Minnihanov, se afla în avionul prăbuşit.

Potrivit postului de televiziune rus NTV, Rustam Minnihanov, în vârstă de 56 de ani, mai are un fiu, în vârstă de cinci ani.

În accident a murit şi Alexandr Antonov, şeful Serviciului federal de securitate (FSB) din Tatarstan.

Preşedintele republicii ruse Tatarstan a decis ca ziua de luni, 18 noiembrie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele acestui accident aerian.

O eroare de pilotaj se află cel mai probabil la originea prăbuşirii avionului de pasageri în republica rusă Tatarstan, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă citate de RIA Novosti.

Avionul de pasageri prăbuşit în republica rusă Tatarstan încercase de trei ori să aterizeze înainte de a cădea pe pista aeroportului din oraşul Kazan, anunţă Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Avionul efectua o cursă internă şi decolase de la Moscova.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Aeronava s-a prăbuşit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul ţării, în republica rusă Tatarstan.

"Un Boeing 737 care decolase de la Moscova s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Kazan şi a explodat. Cincizeci de oameni - 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului - au murit", a comunicat Ministerul rus pentru Situaţii de urgenţă. Bilanţul anterior era de 44 de morţi.

Accidentul a avut loc la ora locală 19.25 (17.25, ora României).


Preluare: MediaFax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și