Chiar dacă ambulanţa avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, şoferul a preferat să le arate medicilor că "i se rupe de prioritate".

Totul s-a întâmplat, ieri, pe o stradă din Constanţa, acolo unde un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Constanţa se afla într-o misiune şi se îndrepta către un pacient care avea probleme de sănătate.

O asistentă de pe ambulanţă a surprins cu telefonul mobil nepăsarea şi indolenţa unui şofer care a vrut cu orice preţ să facă stânga într-o intersecţie chiar dacă în spate se afla o ambulanţă care se afla în misiune.

"După ce ne-a tăiat fața de pe o bandă pe cealaltă fără să țină cont de faptul că autospeciala SAJ se afla in misiune, ne-a blocat la propriu banda de circulație, nu înainte de a ne indica cu mâna pe geam că "i se rupe" de faptul că "cerșim" prioritate de trecere. Repet. Ne aflam in misiune cu semnale luminoase și acustice in funcțiune", a scris pe Facebook asistenta.

Aflat la volanul unui autoturism marca Volkswagen Golf, tânărul a continuat să blocheze ambulanţa chiar dacă şoferul acesteia îi făcea numeroase semnale să se dea la o parte pentru a-i acorda prioritate.

"Nu îți doresc dragă CT-26-CXL decât atât: să fii sănătos tu și cei dragi tie și sa nu ai vreodată nevoie de un echipaj mobil de urgenta! Sau poate ți-ar fi de ajutor o solicitare catre noi...probabil doar atunci vei înțelege cât este de important sa oferi prioritate ambulanței in trafic", a încheiat asistenta în postarea de pe Facebook.


Preluare: Observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și