Furtunile şi grindina au făcut prăpăd în estul ţării. Iaşiul a rămas sub ape după o ploaie torenţială de numai câteva minute. Puhoaiele au depăşit un metru înălţime, iar mai mulţi oameni au rămas prinşi în maşini într-un pasaj inundat. Canalele nu au reuşit să facă faţă puhoaielor de apă şi au răbufnit.

Traficul a fost un coşmar. Potrivit România TV, patru maşini au rămas blocate într-un pasaj inundat. Oamenii au fost scoşi pompieri din autoturisme.

"Au fost inundate locuinţe, subslouri şi curţi. ISU a intervenit în 12 locaţii pentru evacuarea apei. Apa având între 80 şi 120 de centimetri", a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Un bătrân de 65 ani a vrut să treacă stradă joi seară, fix în timpul furtunii care a lovit Iaşul. Puhoaiele l-au dărâmat însă pe bătrân iar apa l-a târât câţiva metri. După câteva momente de uluială, un trecător a intervenit și a scos victima din apă.

Torentul l-a adus însă pe bătrân în șoc hipotermic. Dramatic este însă că ambulanța a venit după 2 ore.

A plouat cu grindină

În judeţul Suceava, o ploaie cu grindină a lăsat dezastru în urmă.

A fost peisaj de iarnă în localitatea în localitatea Boroaia, chiar dacă suntem în luna aprilie. După o ploaie cu gheaţă de peste 20 de minute, străzile din localitate şi acoperişurile caselor au fost albe. Trebuie spus că gheaţa care s-a depus este în strat consistent de 5 - 6 centimetri.

Oamenii se tem că toate culturile au fost distruse.

Vineri, 15 aprilie, ploile se vor restrânge treptat către estul ţării şi izolat se vor mai depăşi 20 l/mp. La munte, trecător, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor.

În centru, sud şi est se vor depăşi, local, viteze de 50...60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru această perioadă în zilele următoare. În unele zone vom avea ploi, descărcări electrice şi vant. În weekend se vor înregistra valori de până la 29 de grade. Şi în prima zi a saptămânii urmatoare vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și