Tirurile de marţi dimineaţa de la metroul din New York, soldate cu 16 răniţi, nu fac pentru moment obiectul unei „anchete pentru act terorist”, a declarat şefa poliţiei din metropolă, Keechant Sewell, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Incidentul „nu face obiectul unei anchete pentru act de terorism, în această etapă. Putem spune la fel de bine că este vorba de un act de violenţă, nu avem persoane cu răni care să le pună viaţa în pericol”, a spus Sewell într-o conferinţă de presă în Brooklyn, chiar deasupra staţiei de metrou unde au avut loc tirurile.

Aceasta a afirmat că în incident au fost împuşcate zece persoane, fără a preciza cum au fost rănite celelalte şase.

Faptele s-au petrecut în jurul orei 08.30 dimineaţa. Un individ aflat în garnitura de metrou care intra în staţia 36, mergând în direcţia Manhattan, şi-a pus ceea ce părea a fi o mască de gaze, a scos din rucsac o canistră, a deschis-o şi trenul s-a umplut de fum, după care a deschis focul, lovind mai mulţi oameni aflaţi atât în metrou, cât şi pe platformă, a raportat responsabila poliţiei newyorkeze.

Ea a menţionat că suspectul, care este încă în libertate, este un bărbat afro-american corpolent şi care în timpul faptelor purta o vestă de culoare verde de genul celor utilizate pe şantiere şi un hanorac cu glugă.

Staţia de metrou Strada 36 se află în apropiere de popularul Chinatown, într-o zonă cunoscută pentru vederile asupra Statuii Libertăţii, unul din cele mai importante simboluri ale SUA


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și