Ieri, 19 mai 2014, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.00, un echipaj al poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Skoda, condus de cetățeanul român Mihai O., de 23 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au constatat faptul că în aceasta se află mai multe colete învelite în folie de culoare neagră, care conțineau țigări.

Astfel, mașina precum și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, în portbagaj au fost descoperite 4.460 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană (9 baxuri), care urmau a fi introduse ilegal pe piața neagră de desfacere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează verificări în vederea indentificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și