Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Română, în cursul zilei de marți, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au efectuat 8 percheziții, în județul Bihor, la persoane bănuite de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Acțiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulație bancnote euro contrafăcute, cu prilejul achiziționării de diverse bunuri.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverși comercianți, în special din zonele rurale ale județelor Alba, Bihor și Hunedoara și ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase", se arată în informare.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM și diverse bunuri, în legătură cu care există suspiciunea că provin din activități infracționale.

La sediul poliției au fost conduse, pentru audieri, 5 persoane.

"Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni și a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La aceasta au luat parte și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bihor, precum și polițiști de la serviciile pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba și Bihor", se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și