„De nu știu câte ori era să facă accident, l-am urmărit de la Nima până la Jucu, i-am dat flashuri să se oprească, dar nimic!”, a povestit acesta.

În cele din urmă, șoferul care șerpuia cu mașina pe șosea a oprit, la Jucu, dar nu pentru că așa a vrut, ci pentru că i-a „murit” motorul.

Tânărul din Gherla, aflat în spatele lui, a tras rapid pe dreapta, s-a apropiat de el și l-a oprit să mai pornească, până nu ajunge și poliția.

Șoferul bine amețit, care conducea o mașină înmatriculată în județul Maramureș, bine alcoolizat, a relatat că se îndrepta spre Hațeg. Adică mai voia să conducă vreo 200 de kilometri, când el abia se ținea pe picioare.

Sosiți la fața locului, polițiștii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice, care să stabilească alcoolemia în sânge.

El riscă acum pedeapsa pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Sursa gherlainfo.ro

Ce spun poliţiştii: La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 15.40, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat conduce autovehiculul haotic prin localitatea Apahida.

In zona s-a deplasat cu celeritate un echipaj din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, interceptând autoturismul în cauză.

Polițiștii au identificat conducătorul auto, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani, din județul Maramureș.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și