Imaginile de la faţa locului arată cel puţin zece etaje ale blocului de locuinţe prăbuşite. Mai târziu, în timp ce echipele serviciilor de urgenţă căutau supravieţuitori printre dărâmături, o nouă secţiune a blocului s-a prăbuşit. Există în continuare persoane prinse sub dărâmături, aşadar bilanţul victimelor ar putea să crească.

Conform oficialilor ruşi, racheta a fost doborâtă în timpul unui atac masiv în care armata ucraineană a lansat rachete Tochka de concepţie sovietică şi de asemenea alte proiectile trase de lansatoare multiple de rachete.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, care a acuzat Ucraina de "atac terorist asupra zonelor rezidenţiale", armata ucraineană a folosit în această operaţiune cel puţin 12 rachete.

De când Rusia a declanşat în februarie 2022 campania militară contra Ucrainei au existat situaţii în care de asemenea fragmente de rachete ruseşti doborâte de antiaeriana ucraineană au căzut în zone locuite şi au provocat victime printre civili, Ucraina acuzând Rusia că atacă ţinte civile.

Rusia şi Ucraina neagă fiecare acuzaţiile celeilalte privind atacurile asupra zonelor locuite. Încă nu este clar care au fost ţintele vizate de armata ucraineană în salva de rachete lansată duminică dimineaţă asupra regiunii ruse Belgorod, situată la graniţa cu Ucraina.
Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și