Astfel, in jurul orei 19.00, politistii de frontiera au observat doua persoane care se deplasau de la malul raului Tisa, transportand colete cu tigari, spre interiorul localitaþii Bocicoiu Mare.

La faþa locului, s-au deplasat mai multe echipaje insotite de caini de urma si interventie, fiind incercuita zona unde au fost observate cele doua persoane.

Drept urmare, in spatele unui imobil de pe raza localitaþii Bocicoiu Mare, au fost descoperite si retinute persoanele in cauza, acestea fiind N. B., de 16 ani si G. T., de 21 de ani, ambele de sex masculin, domiciliate pe raza jud. Maramures.

Cei doi tineri, au declarat ca au depozitat coletele intr-un beci al unui imobil, in speranta ca nu vor fi depistate de catre politisti.

Politistii de frontiera s-au deplasat la adresa indicata si, in prezenta proprietarului, au descoperit in beci patru colete cu tigari. In urma inventarierii s-a constatat ca acestea conþin 2.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marcile Viceroy si Jin Ling.

Cei doi maramureseni sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.

*Si la nivelul Sectorului Poliþiei de Frontiera Sarasau, jud. Maramures, s-a declansat ieri o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari.

Astfel, in jurul orei 23.50, o patrula a Politiei de frontiera a observat mai multe persoane care se deplasau de la malul raului Tisa spre interiorul tarii transportand, in spate, mai multe colete voluminoase.

Imediat, la fata locului, s-a deplasat o echipa de interventie care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au fugit, dispersandu-se pe mai multe directii.

In urma actiunii, politistii de frontiera au reusit sa retina un cetatean ucrainean, C. Ivan, in varsta de 19 ani si au descoperit 14 colete invelite in folie de culoare neagra.

Totodata, au fost anuntate despre activitatea infractionala si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

De asemenea, o echipa operativa a inventariat cele 14 colete si s-a constatat ca acestea contin 7.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marcile Viceroy si Jin Ling.

Cetateanul ucrainean este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare totala de 80.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și