În desfășurarea acțiunii de contrabandă, unul dintre bărbați folosea cinci câini, rasa ciobănesc german, în vederea asigurării zonei și pentru a semnala apariția polițiștilor de frontieră care executau misiuni pe acea porțiune.

Ieri, 28 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut prin apa râului Tisa, transportând către un imobil, de pe raza localității Câmpulung la Tisa, aflat în apropierea frontierei de stat, colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele în curtea imobilului și profitând de terenul accidentat s-au dispersat în direcții diferite, fugind de la fața locului.

La cercetarea terenului, într-o anexă aparținând imobilului mai sus menționat, polițiștii de frontieră au descoperit 8 colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

La solicitarea poliţiştilor, proprietarul imobilului, un cetățean român în vârstă de 42 de ani, a predat coletele cu țigări, acesta fiind condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 58.500 lei.

Totodată, in urma cercetărilor s-a stabilit ca bărbatul folosea cinci câini, rasa ciobănesc german, în vederea asigurării zonei în care se desfășura acțiunea de contrabanda și pentru a semnala apariția echipajelor poliției de frontieră care executau misiuni pe acea porțiune.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, depistării tuturor persoanelor implicate in activitatea infracțională, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* Tot ieri în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au observat, într-o zonă muntoasă împădurită, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau, în spate, către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontiera au efectuat somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Persoanele în cauză au ignorat și de această dată avertismentul, fugind de la fața locului.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

La fața locului au fost descoperite 19 colete învelite în folie neagră, care conțin țigări, de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.985 pachete țigări, în valoare de 81.000 de lei.

Totodată, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și