Imediat la fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a depistat, la aproximativ 6 m de malul raului Tisa, o autoutilitara marca Volvo, inmatriculata in judetul Bihor, apartinand unei companii de distributie din Romania.

Autoutilitara era condusa de un cetatean roman, N. Flaviu, in varsta de 22 ani, domiciliat in jud. Maramures, angajat al companiei.

In urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, in interiorul acesteia au fost descoperite 41 de colete invelite in folie de culoare neagra, care contineau tigari.

S-a luat masura conducerii masinii impreuna cu soferul la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor, totodata fiind anuntate despre eveniment si autoritatile de frontiera din Ucraina.

De asemenea, la cercetarea terenului, lucratorii nostri au mai descoperit pe malul raului Tisa alte 29 de colete cu tigari, facand parte din acelasi lot.

In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 48.097 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si F. Rusa, in valoare de 431.000 lei.

Maramureseanul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.


* Ieri, 9 februarie a.c., in jurul orei 13.00, tot politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au observat, in zona de competenta, mai multe persoane care se deplasau pe calea ferata, transportand colete voluminoase.

Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii au fugit in padurea din apropiere, dispersandu-se pe mai multe directii.

Politistii de frontiera au executat, conform legii, 2 focuri de avertisment in plan vertical. Totodata, in sprijinul patrulei politistilor de frontiera aflati in misiune, s-a deplasat la fata locului o echipa operativa, insotita de un caine de urma, cu ajutorul caruia au fost descoperite si retinute doua persoane implicate in activitatea infractionala.

La cercetarea terenului au fost descoperite sase colete ce contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 27.000 lei.

Cele doua persoane, cetateni romani, cu varste de 28 respectiv 32 de ani, sunt cercetate de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și