Astfel, in jurul orei 13.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania, prin apa raului Tisa, transportand colete voluminoase.

Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, reusindu-se retinerea a trei persoane, cetateni romani, identificati ca fiind Ioan G. de 64 ani, Gheorghe G. de 37 ani si Simona G. de 34 ani, domiciliati pe raza judetului Maramures.

La cercetarea terenului a fost descoperit un atelaj hipo in care se aflau 30 de colete ce contineau tigari.

Cele trei persoane precum si intreaga cantitate de tigari au fost conduse la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.625 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 150.000 lei.

Persoanele in cauza sunt cercetate de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.


*Tot ieri in jurul orei 23.30, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au observat, intr-o zona muntoasa impadurita, mai multe persoane care transportau, in spate, catre interiorul tarii colete voluminoase.

Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.

Drept urmare, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Persoanele in cauza au ignorat si de aceasta data avertismentul, fugind de la fata locului.

In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala.

La fata locului, au fost descoperite sase colete invelite in folie neagra, care contin tigari, de provenienta ucraineana.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.940 pachete tigari, in valoare de peste 26.400 de lei.

Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și