Acestea erau transportate de un cetățean român cu ajutorul unui atelaj hipo, respectiv de către un cetățean ucrainean cu un autoturism înmatriculat în România.

* Ieri, 23 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, jud. Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, în jurul orei 8.30, o patrulă a poliției de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Câmpulung la Tisa, o persoană de sex masculin care se deplasa cu un atelaj hipo de la frontieră spre interiorul țării.

Imediat, o echipă operativă însoțită de un echipaj canin s-a deplasat la fața locului și a interceptat și identificat persoana în cauză, descoperind totodată, atât în căruță, cât și în vegetația din apropiere, mai multe colete cu țigări.

Drept urmare, bărbatul, L. Iosif de 34 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, precum și căruța cu întreaga cantitate de țigări au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 20 de colete s-a constatat că acestea conțin 15.800 pachete țigări, mărcile Viceroy și Jin Ling, în valoare de aproximativ 140.000 de lei, de proveniență ucraineană.

În cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* Tot ieri, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector au oprit în trafic pentru control, în jurul orei 11.20, pe raza localității Săpânța, jud. Maramureș, un autoturism marca Fiat, înmatriculat în jud. Sibiu, condus de către un cetățean ucrainean.

La controlul autoturismului, lucrătorii noștri au descoperit 21 de colete învelite în folie de culoare neagră care conțineau țigări de proveniență ucraineană fără documente legale, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu mașina în cauză la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, cetățeanul ucrainean a fost identificat ca fiind O. Ivan de 36 ani, iar cele 21 de colete au fost inventariate și s-a constatat că acestea conțin 13.650 pachete țigări, mărcile Viceroy și Jin Ling, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 120.000 de lei.

Drept urmare cetățeanul ucrainean este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru contrabandă, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracțională, în valoare de 2.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și