În data de 2 iunie 2015, la nivelul Sectorului P.F. Tarna Mare, judeţul Satu Mare, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localităţii de frontieră Şirlău, judeţul Satu Mare, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interior. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestora, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă, dispersându-se pe mai multe direcţii. S-a trecut la urmărirea acestora, iar pe timpul acţiunii una dintre persoanele implicate a lovit un poliţist de frontieră, provocându-i leziuni în zona feţei şi la mâna dreaptă.

În urma acţiunii, au fost reţinuţi doi cetăţeni români Csaba M., de 32 de ani şi Ferencz T., de 39 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Satu Mare, iar în zonă au fost descoperite 20 de colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 89.000 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, ultraj şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi pentru identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Rădauţi, jud. Suceava, pe timpul unei misiuni de supraveghere şi control în zona de competenţă, au descoperit în apropierea frontierei de stat, în vegetaţie, mai multe colete care conţineu ţigări de provenienţă ucraineană. Baxurile descoperite au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 4.530 pachete, în valoare de 35.300 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

În ambele cazuri au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene, pentru efectuarea în comun a cercetărilor.


Preluare: politiadefrontiera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și