Au fugit de politistii de frontiera

În data de 19 iunie, la nivelul Sectorului PF Sarasău, jud. Maramureş s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 8.00, în zona de frontieră, pe direcția localității Câmpulung la Tisa, au fost observate mai multe persoane și un autoturism, care nu-și justificau prezența în zonă. Echipa de intervenție s-a deplasat in zona respectivă, iar pe traseul care duce spre malul râului Tisa a fost identificat autoturismul în cauză, care la apariția echipajului poliției de frontieră a demarat în trombă, ieșind de pe drum și deplasân-se pe terenurile agricole din apropiere. În momentul în care mașina de teren a ajuns într-o zona cu vegetație înaltă, conducătorul auto a abandonat autoturismul și a incercat sa fuga de la fața locului.

S-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reținetii și indetificării persoanelor implicate. În urma acțiunii, au fost depistati doi bărbați implicati in activitatea infractionala, N. Iosif de 34 de ani – șoferul autoturismului abandonat și B. Nelu de 41 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.

În autoturismul abandonat, lucrătorii noștri au descoperit mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care conținau 10.500 pachete țigări, marca Jin Ling. Conducătorului auto, N. Iosif i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar lui B. Nelu pentru complicitate la contrabandă.

Autoturismul în cauză înmatriculat în Anglia, în valoare de 1.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 92.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare, se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și depistarea tuturor persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tigari in masina

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Vișeu de Sus, judetul Maramureș au oprit ieri, în trafic, pe DJ 188, un autoturism marca Fabia, înmatriculat în judetul Maramureș. La controlul mașinii, lucrătorii noștri au descoperit, în spatiul destinat roții de rezervă, mai multe cartușe cu țigări, pentru care șoferul, G. Gheorghe de 34 de ani, domiciliat în judetul Maramureș, nu a putut prezenta documente de proveniență. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 490 de pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 4.300 lei. Și în acest caz, autoturismul în valoarea de 8.700 lei, folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar intreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și