Scopul tuturor polițiștilor maramureșeni, al celorlalte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții locale implicate în aceste activități este de întrajutorarea prin orice mijloace a cetățenilor ucraineni veniți pe teritoriul României.

Nu permitem sub nici o formă apariția așa ziselor ”fake news” prin care se denigrează activitățile desfășurate la nivel teritorial în județul Maramureș atât de instituțiile abilitate, cât și de cetățenii cu spirit civic.

Astfel, un cetățean din Teleorman a postat pe o rețea de socializare o înregistrare video prin care ar fi ilustrat situația pachetelor și obiectelor date spre folosință cetățenilor ucrainieni din punctul de trecere al frontierei din Sighetu Marmației.

Vă comunicăm faptul că acea înregistrare este falsă, nefiind filmată în punctul de frontieră din Sighetu Marmației.

Pe această cale facem apel la toți cetățenii să se informeze doar din surse oficiale cu privire la contextul actual, și nu numai, și să atragem atenția cu privire la faptul că fapta de comunicarea de informații false constituie infracțiune și este prevăzută și se pedepsește conform art. 404 din Codul Penal.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și