Ieri, 2 martie 2016, poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Valea Vişeului au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 9.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a descoperit, în podul unui gater pentru prelucrarea lemnului, mai multe colete cu ţigări.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la ridicarea coletelor, acestea fiind duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.020 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 80.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză este cercetată o persoană domiciliată pe raza judeţului Maramureş, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, lucrarea penală fiind înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

* În cadrul aceleiaşi misiuni, un alt echipaj al poliţiei de frontieră a observat, azi noapte, în jurul orei 4.00, trei persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Ucraina spre România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.

Politistii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză procedând la efectuarea somaţiilor legale prin voce, moment în care cei trei bărbaţi au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite. Deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, cele trei persoane retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În zonă au fost descoperite 8 colete care conţineau cantitatea de 6.880 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 61.400 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

* Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni au mai fost descoperite, abandonate 480 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 4.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.

* În seara zilei de 2 martie, în jurul orei 19.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Y. Petro, în vârstă de 27 de ani, călătorind cu un autocar pe ruta Ucraina – Grecia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autocarului, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, cantitatea de 400 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi 40 litri de alcool
Ţigările în valoare de 500 lei şi alcoolul cu valoare în vamă de peste 700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au luat fată de persoana în cauză, măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 02.03.2016.

* Azi-noapte, în jurul orei 23.00,poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi S.P.F. Brodina, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interior (pe direcţia localităţii Ulma) mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce, însă bărbaţii au abandonat coletele şi profitând de zona împădurită şi terenul accidentat au fugit în direcţii diferite.
Imediat au fost luate măsuri de supraveghere a zonei, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre caz.

La cercetarea terenului au fost descoperite 9 baxuri care conţineau cantitatea de aproximativ 4.498 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 50.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în prezent se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și