Ţigările erau ascunse într-un camion, într-un loc special amenajat sub o încărcătură de cherestea, în bara de protecţie spate a unui Volkswagen Passat, dar şi transportate în spate de cărăuşi.
Şapte cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar două autovehicule folosite în activităţile infracţionale au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră.

* Ieri, 8 decembrie, în jurul orei 09.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, jud. Maramureş, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe DN 18, în localitatea Petrova, jud. Maramureş, un camion, marca Roman, încărcat cu cherestea, condus de cetăţeanul roman Ioan P., de 48 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

La controlul efectuat asupra camionului, poliţiştii de frontieră au observat un loc special amenajat, de-a lungul şasiului, situat sub încărcătura de lemn.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autocamionului împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma efectuării unui control amănunţit asupra autovehiculului, după descărcarea celor 9,75 mc de lemn de fag, în locul special amenajat au fost descoperite 12 baxuri cu ţigări, de provenienţă Federaţia Rusă.
În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 5.990 pachete ţigări, marca Viceroy Red, în valoare de aproximativ 53.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Maramureşeanului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

De asemenea, autocamionul marca Roman, în valoare de 60.000 de lei folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale.

* Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de sub Munte, jud. Maramureş, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, după ce au observat patru persoane ce se deplasau de la frontiera de stat spre interior, transportând în spate colete voluminoase.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat patrula poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui cetăţean român Vasile B., de 18 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş şi au fost descoperite 3 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Totodată, în urma dispunerii unor măsuri specifice, la scurt timp au fost identificate şi celelalte trei persoane, cetăţenii români Gheorghe P., de 24 de ani, Ştefan B., de 34 de ani şi Gheorghe H., de 40 de ani, toţi trei domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.
În continuare, s-a trecut la inventarierea coletelor, rezultând cantitatea de 1.420 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 13.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au oprit, în trafic pentru control, ieri, 8 decembrie, pe raza localităţii Tisa, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de Petru M., de 40 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, în care se afla, ca pasager, soţia acestuia Ionela, în vârstă de 32 de ani.

La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit un loc special amenajat, în bara de protecţie spate, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii persoanelor împreună cu maşina la sediul poliţiei de frontieră, în vederea efectuării unui control amănunţit.
În urma acestuia, au fost descoperite, în locul special amenajat, 500 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.420 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Cei doi soţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar maşina, în valoare de aproximativ 13.500 lei, folosită la activitatea infracţională a fost indisponibilizată la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și