În data de 1 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Rădăuţi au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Siret, jud. Suceava, un autoturism, marca Fiat, în care se aflau doi cetăţeni români, Iulian B, de 36 ani şi Marius I., de 38 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Dolj.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat în locuri special amenajate mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care maşina şi persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, au fost descoperite, în caroseria autoturismului, cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pentru care bărbaţii nu deţineau niciun document de provenienţă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, ţigările, în valoare de peste 35.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

* Tot ieri, şi lucrătorii din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au observat la aproximativ 400 m de frontiera de stat mai multe persoane care transportau, către interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a efectuat somaţiile legale prin voce şi, deoarece persoanele cauză nu s-au supus, poliţiştii de frontiera au tras doua focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean român identificat ulterior ca fiind Nicolae M., de 43 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La cercetarea zonei au fost descoperite 12 colete voluminoase care conţineau ţigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 5.874 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 52.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și