Astfel, in jurul orei 20.00, lucratorii noºtri au observat mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontiera spre interiorul þarii, pe direcþia localitaþii Bistra, jud. Maramureş, transportand in spate colete voluminoase.

La faţa locului s-a deplasat o echipa operativa şi un echipaj canin care au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor in cauza şi deoarece acestia nu s-au oprit, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment, in plan vertical.

In urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui barbat şi anume B. Dumitru, de 29 de ani, domiciliat pe raza judeþului Maramureş, celelalte persoane retragandu-se spre teritoriul statului ucrainean.

S-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice, in vederea reţinerii persoanelor care au fugit de la faţa locului, fiind anunţate despre caz şi autoritaţile de frontiera din Ucraina, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
La faţa locului, au fost descoperite 13 colete voluminoase care conţineau 6.360 pachete þigari, marcile Jin Ling şi Marble, de provenienţa ucraineana.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarşirii acesteia.

Intreaga cantitate de ţigari in valoare de peste 56.000 de lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitaţi infracţionale şi tragerea la raspundere a tuturor persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și