Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma actiunilor desfasurate pe linia combaterii contrabandei cu tigari, 16.000 pachete tigari de provenienta ucraineana ascunse in doua autovehicule, in valoare de peste 35.000 lei.
Totodata, patru barbati, doi cetateni romani si doi ucraineni, sunt cercetati de politistii de frontiera pentru contrabanda cu tigari.


In data de 04.06.2013, in jurul orei 15.30, s-au prezentat in PTF Siret, pe sensul de intrare in tara, cetatenii ucraineni Spyrydon S. si Mykhailo U. intr-un microbuz marca Mercedes Benz.

Existand suspiciuni ca acestia transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii.

Astfel, a fost descoperita ascunsa, intr-un locas special amenajat sub forma unui perete despartitor ce delimiteaza compartimentul pasageri de bagaje, cantitatea de 15.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Tigarile, in valoare de 27.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cele doua persoane, cu varste de 24 respectiv 45 de ani, sunt cercetate de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Totodata, microbuzul a fost indisponibilizat de catre lucratorii vamali in vederea continuarii cercetarilor.

Contrabandă și în Sighet:

Ieri, 4 iunie a.c., in jurul orei 21.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighet a oprit pentru control, pe raza localitatii Tisa, un autoturism marca Suzuki, in care se aflau doua persoane, cetateni romani, domiciliate pe raza judetului Maramures.

La controlul efectuat asupra masinii, in portbagaj, au fost descoperite doua colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

Astfel, autoturismul si cele doua persoane au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 8.800 lei.

Cei doi tineri, cu varste de 20 respectiv 30 ani, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat la sediul SPF Sighet pana la finalizarea cercetarilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și