Potrivit surselor Antena 3, azi-noapte, 12 persoane din Ucraina ar fi încercat să treacă în România prin munte, pe vârful Pop Ivan, care situat la aproximativ 1900 m altitudine, cu o călăuză.

Era ceață, zăpadă, iar rudele lor nu mai știu nimic de ei de atunci. În jur de 3 persoane ar fi sunat la 112 să anunțe, soții, rude, care ar fi vorbit ultima dată noaptea trecută cu aceștia.

O femeia care a intrat în țară prin punctul de la Sighetul Marmației, a sunat în jurul orei 1:30 la 112, spunând că soțul ei dar și fiul lor major vor trece granița în România ilegal, prin Munții Maramureșului.

În zonă a fost trimis și elicopterul SMURD dar, din cauza ceții, acesta nu poate survola întreaga regiune muntoasă.

ACTUALIZARE

În urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, instituțiile publice cu atribuții în domeniul ordinii publice și siguranței naționale, împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș acționează, în prezent, în sistem integrat, pentru găsirea unor posibile persoane rătăcite pe Muntele Pop Ivan. Apelul telefonic a fost efectuat de către o persoană de sex feminin.

După primirea apelului au fost luat măsuri operative, în zona respectivă fiind trimise mai multe echipaje care desfășoară, în sistem integrat, activități de căutare, salvare, acordarea primului ajutor și transportarea în siguranță a posibilelor persoane rătăcite în zona de responsabilitate. Au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a aspectelor sesizate.

De asemenea, în intervalul orar 10.00-13.00, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, din al cărui echipaj a făcut parte și un polițist de frontieră a survolat zona de responsabilitate, în scopul observării persoanelor rătăcite. Menționăm că acțiunea de căutare continuă, în sistem integrat, în vederea găsirii acestor posibile persoane rătăcite.


Preluare: Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și