Peste 50 de persoane ar fi fost implicate în bătaia care a avut loc duminică după-amiază. Totul a fost urmărit şi filmat de localnici, iar imaginile au ajuns imediat în presa germană. În urma incidentelor, cinci oameni au ajuns în spital, iar trei, în arestul poliţiei.

Presa locală susţine că totul ar fi plecat de la bani: o diferenţă de 50 de euro la preţul de vânzare al unei maşini, în timp ce un vecin de-al scandalagiilor spune că ar fi vorba de gelozie.

„A început cu o discuţie pe ton ridicat şi situaţia a scăpat de sub control, a explodat pur şi simplu şi au sărit la bătaie”, a povestit o femeie.

„Pe strada asta nu e linişte niciodată, tot timpul e agitaţie, vorbesc tare încontinuu. Situaţia nici nu poate fi descrisă în cuvinte. Pur şi simplu nu mai e un loc de trăit. De aici doar vrei să pleci. Asişti la momentul când îşi bat copiii. Eu însămi am copii şi copiii mei mă roagă să intervin, să-i ajut, dar nu se întâmplă nimic nici când chemi poliţia, probabil că nici ei nu au putere”, a adăugat o alta.

Încăierarea a ajuns în presa germană.

„Imaginile sunt dramatice, motivul este minor. O ceartă din cauza vânzării unei maşini se transformă într-o bătăie în stradă. Cauza: 50 de euro”, a scris Bild.

„O bătaie în stradă cum nu aţi văzut vreodată. Aşa au descris martorii oculari confruntarea între două familii în Gelsenkirchen”, a spus un moderator Sat1.

„În Gelsenkirchen s-au luat la bătaie 50 de oameni din familii diferite. Aveau răngi şi bâte de baseball. Motivul? Probabil o poveste de iubire. Poliţia a început ancheta”, a scris Focus.

„Au fost implicate clanuri, adică familii extinse de migranţi. Nu este uşor pentru anchetatori să clarifice legăturile familiale şi motivele economice chiar dacă există dovezi video”, a spus un moderator WDR.


Preluare: Digi 24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și