Autorul proiectului, fostul pușcaș marin Ben "Mookie" Thomas, a declarat că puștile de asalt AR-15 vor avea gravate emblema templierilor, simbol al cruciadelor creștine în Orientul Mijlociu, precum și un psalm din Biblie prin Dumnezeu este rugat "să-i binecuvânteze mâinile în lupte și degetele în bătălie" celui care va deține o astfel de armă.

Vândute cu prețul de 1.395 de dolari bucata (circa 1.250 euro), armele vor fi disponibile în trei modele: "Safe" ("Pacea"), "War" ("Război") și "God Wills It ("Așa vrea Dumnezeu"), iar creatorul lor presupune că acestea vor provoca teamă islamiștilor.

Fostul pușcaș marin speră că dacă o astfel de armă va cădea în mâinile unui jihadist și va dori să o folosească, acesta va fi lovit de fulger, potrivit ziarului Orlando Sentinel.

Inițiativa lui a fost denunțată imediat de instanțele musulmane. Consiliul responsabil de relațiile islamo-americane din Florida a denunțat un "marketing rușinos". "Această nouă armă de foc fantezistă nu va servi la nimic pentru a stopa amenințarea reală care există în SUA: violența cu armele de foc", și-a exprimat regretul instituția citată de WTSP. "Este doar o simplă stratagemă comercială rușinoasă care favorizează promovarea urii, a divizării și a violenței", conchide consiliul.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și