Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi şi cetăţenii afgani au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor statului vecin.

Ieri, 2 septembrie a.c., în baza unor date deţinute la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale pe raza jud. Maramureş.

Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orei 20.00, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, jud. Maramureş, au identificat şi oprit în trafic, pe raza localităţii Sarasău, respectiv la intrarea în Sighetu Marmaţiei, trei autoturisme despre care existau date că transportă cetăţeni de origine afro-asiatică.

La controlul maşinilor, un BMW înmatriculat în Polonia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl S., de 25 ani şi un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Slovacia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl L., de 32 ani, s-a constatat că în acestea se aflau ca pasageri şase persoane, cinci de sex masculin şi una de sex feminin, care nu vorbeau limba română şi nici
ucraineană.

Cel de-al treilea autoturism, un Volkswagen Passat, înmatriculat în Slovacia, era condus de un cetăţean ucrainean Ivan G,. de 31 de ani, alături de care călătorea Igor J., de 35 de ani, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană.

Pentru continuarea cercetărilor, cele trei autoturisme împreună cu persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei şase pasageri, toţi cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15-45 de ani, au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Ucraina de către cetăţenii ucraineni care au intrat legal în România prin P.T.F. Sighet, cu scopul de a-i călăuzi şi transporta spre o ţară din Spaţiul Schengen. Cel de-al treilea autoturism avea rol de antemergător.

Drept urmare, conform acordului dintre România şi Ucraina, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, iar cei 4 cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de trafic pe migranţi.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și