Ieri, 9 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 8.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii de frontieră Berbeşti, jud. Maramureş o autoutilitară marca Iveco suspectă că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei, a fost descoperit un locaş special amenajat în care a fost observată o însemnată cantitate de ţigări, fapt pentru care maşina şi şoferul, identificat ca fiind Petru O., de 29 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, a fost condus la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Cu această ocazie, în locaşul special amenajat confecţionat în compartimentul pentru transport marfă, a fost descoperită cantitatea de 46 de colete care conţineau 23.470 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de peste 207.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar maramureşeanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

* O patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a observat ieri, 9 septembrie a.c., mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora. Deoarece bărbaţii au abandonat coletele, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor în cauză, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.

În zonă au fost descoperite 8 colete care conţineau cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și