Pe adresa redacției (n.r. actualmm.ro) am primit o filmare (care la ora publicării materialului se regăsește inclusiv pe contul de Facebook al minorului în cauză) în care apare un copil de aproximativ 10-12 ani care conduce o mașină de teren pe drumurile publice. Întreaga scenă s-a petrecut în localitatea maramureșeană Poienile de sub Munte și a fost filmată de către un pasager mândru, se pare, de „performanța” copilului.

Deși este vorba despre un minor la volanul unui autoturism de teren, iar filmulețul s-ar fi putut transforma ușor din ceva aparent inofensiv în dovada unei tragedii, postarea de pe pagina de Facebook a „șoferului” a primit inclusiv laude din partea unor adulți.

Șofatul de la vârste fragede și accidentele cu pierderi de vieți tocmai din aceste cauze sunt, din păcate, des întâlnite în zonele rurale ale județului nostru și nu numai. Unul dintre motivele pentru care cetățenii își permit să încalce legea fără să se gândească prea mult este și numărul mic de polițiști care trebuie să acopere aceste zone.

Rămâne de văzut care vor fi urmările după ce se vor sesiza autoritățile.

Actualizare:

„În urma articolului http://www.actualmm.ro/exclusiv-actualmm-ro-minor-la-volanul-unei-masini-de-teren-la-poieni-filmat-si-postat-pe-facebook/, polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina s-au sezizat din oficiu şi au demarat activități specifice de cercetare. Verificările efectuate au dus la identificarea unui minor de 12 ani, domiciliat în localitatea Sârbi, comuna Budeşti. În continuare se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsuri legale”, a declarat Florina Metes, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, pentru ActualMM.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și