Astfel, în jurul orei 09.00, o patrulã a poliției de frontierã a oprit pentru control pe raza localitãții Piatra (DN 19) un microbuz marca Ford Tranzit care tracta un alt autoturism marca Opel Astra, ambele înmatriculate în România. În cele douã mașini se aflau trei persoane, un cetãțean ucrainean și doi bãrbați cu dublã cetãțenie (românã și ucraineanã).

La controlul efectuat asupra autoturismelor, polițiștii de frontierã au constatat faptul cã podeaua microbuzului este modificatã prin confecționarea unui locaș special amenajat. Datã fiind situația de fapt, cele douã mașini, precum și cei trei bãrbați au fost conduși la sediul Sectorului PF Sarasãu în vederea efectuãrii unui control amãnunțit.

Astfel, în microbuzul marca Ford Transit au fost descoperite mai multe locașuri special amenajate în podeaua și în plafonul acestuia, în care au fost descoperite 7.460 pachete cu țigãri de proveniențã ucraineanã în valoare de peste 64.000 lei.

Din primele cercetãri se pare cã șoferul microbuzului a tractat cea de a doua mașinã, în speranța cã nu va fi oprit de cãtre polițiștii de frontierã, cu scopul de a introduce pe piața neagrã de desfacere cantitatea de țigãri descoperitã.

Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 33 de ani, sunt cercetate de cãtre polițiștii de frontierã pentru sãvârșirea infracțiunilor de contrabandã și deținerea de cãtre orice persoanã în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcãrii, potrivit titlului VII, fãrã a fi marcate sau marcate necorespunzãtor ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de țigarete.

Întreaga cantitate de țigãri a fost ridicatã în vederea confiscãrii iar microbuzul marca Ford Tranzit în valoare de 4.500 euro a fost indisponibilizat la sediul SPF Sarasãu pentru continuarea cercetãrilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și